Omega 3 za celične možgane

Zaščitni membranski regulator
1. Občutno krepčilo
Varuje rdeče krvničke
Ribja maščoba OMEGA 3 je že od nekdaj popolno krepčilo za oslabele in bolne, za zdrave pa zaščitno vzdrževanje.
Dve OMEGA 3 dolgoverižni maščobni kislini DHA in EPA sta okoli 4% vgrajeni v celične MEMBRANE rdečih KRVNIH celic in tudi v vse ostale telesne celice.
Zdrava vrednost DHA in EPA v celičnih MEMBRANAH je 2-3 krat višja, 8-12%. Regenerira, vitalizira, ustavlja vnetja in daljša življenje.
Srce in žile >>
Celični možgani
MEMBRANA je ŽIVČNI sistem CELICE za odzivanje in signaliziranje.
1. Celična MEMBRANA deluje inteligentno kot MOŽGANI v kompletnem medsebojnem procesiranju vseh telesnih celic za vzdrževanje življenja.
2. Regulira VSTOP in IZSTOP hranil in odpadkov, virusov, kisika, vode in mineralov.
3. MEMBRANSKI receptorji sodelujejo z nevrotransmiterji, imunskimi celicami, signalnimi molekulami in odločajo o celičnem BIOELEKTRIČNEM odzivanju.
V celično MEMBRANO vgrajene OMEGA 3 maščobne kisline DHA/EPA sproščajo protivnetne ‘resolvine‘ in ‘protektine‘, tako da se pri IMUNSKI obrambi NE razvijejo KRONIČNA in avto-imunska VNETJA.
Sožitje ščitnica-črevesje >>
‘Psilium’ uredi presnovo >>
Topna vlaknina ‘glukomanan’ >>
Imunski revitalizator
Kot ELIKSIR varuje vsa tkiva in organe pred VNETNIM razdejanjem in okvarami PROSTIH RADIKALOV.
Prosti radikali >>
- OMEGA 3 maščoba je bistven dejavnik zaščite pred DEGENERATIVNIMI in avto-imunskimi procesi vseh vrst.
- Za IMUNSKO protivnetno stabilizacijo je v telesu nepogrešljiva kot D-vitamin.
- Umirja možnost življenjsko nevarne CITOKINSKE nevihte v IMUNSKEM neravnovesju.
- Tako preprečuje tudi DIHALNO stisko pri GRIPI in prehladu, ki je lahko usodna.
- Žile, srce, sklepi in možgani potrebujejo hrano z OMEGA 3 za svoje delovanje.
2. Naravna vezava
Naravno ribje olje
OMEGA 3 maščobni kislini DHA in EPA sta v svoji naravni obliki vezani z GLICEROLOM v maščobo ali ‘triglicerid‘.
GLICEROL je alkohol s 3 ročicami, od katerih je na 1 ali 2 vezana molekula DHA ali EPA. Tako je v naravnem ribjem olju pred predelavo.
Fosfolipidi v krilovem olju
DHA in EPA maščobni kislini pa sta naravno vezani tudi v ‘fosfolipidni‘ obliki. V tem primeru je na 3. ročico GLICEROLA vezan še FOSFAT z molekulo alkohola.
- ‘Fosfolipidna‘ oblika vezave DHA in EPA prevaduje v ‘KRILOVEM’ olju drobnih RAKCEV, ki živijo samo v SEVERNEM morju.
- ‘Trigliceridna‘ oblika pa prevladuje v RIBAH kot so losos, sardine, skuše, tuna, polenovka, oslič, sardele, škarpina in še mnogo drugih.
- Obe obliki sta NARAVNI in odlično BIORAZPOLOŽLJIVI, hitro in v celoti prehajata skozi črevesno steno v KRVNI obtok in vse dele telesa.
- ‘KRILOVO’ olje RAKCEV pa ima s ‘fosfolipidi‘ še prednost zaradi vsebnosti ASTAKSANTINA, to je karotenoidni antioksidant iz rdeče MIKROALGE Haematococcus pluvialis, s katero se RAKCI hranijo in imajo po njej barvo.
- ‘Fosfolipidno‘ obliko v rdečem ‘KRILOVEM’ olju RAKCEV pa celice še veliko lažje in hitreje vsrkajo in uporabijo, ker so fosfolipidi komponenta celičnih membran.
Pečeni losos
Uživanje pečenih RIB ima prednost pred vsemi drugimi oblikami uživanja OMEGA 3 maščobnih kislin DHA/EPA.
Tudi če nismo ljubitelj RIB nam bo morda občasno všeč ocvrt ali v pečici pečen LOSOS s krompirjem. Zelo je podoben pravemu zrezku. Kupimo lahko zamrznjenega, da je pri roki, ko pride na vrsto.
3. Umetna vezava
Predelano ribje olje
V OMEGA 3 industriji iz surovega ribjega olja najprej odklopijo GLICEROL, da dobijo proste maščobne kisline DHA in EPA. Nato jih ločijo od ostalih maščobnih kislin, ki so bile tudi vezane na GLICEROL.
Ker v prosti obliki DHA in EPA maščobne kisline OMEGA 3 niso stabilne, jih v industriji znova povežejo z alkoholom. S takšnim z 1 ročico (ne s 3 ročicami kot je to pri GLICEROLU in v pravi ribji maščobi).
Zaestrene DHA in EPA
V naravi NE obstajajo vezave ali ‘estri’ med OMEGA 3 maščobno kislino DHA/EPA z alkoholom z 1 ročico.
Pakirajo jih v kapsule z nazivom OMEGA 3. So manj BIORAZPOLOŽLJIVE kot naravna OMEGA 3 maščoba, ki jo užijemo v mastnih ribah iz mrzlih morij. V prebavi se slabše razgradijo in težje prehajajo skozi ČREVESNO steno v KRVNI obtok.
4. Količina DHA/EPA v kapsuli
Razmerje v kapsuli
V različnih kapsulah OMEGA 3 so maščobne kisline DHA/EPA zelo različno koncentrirane.
- Veliko ‘poceni’ kapsul, promoviranih kot ‘odlična ponudba’, vsebuje precej drugih maščob, DHA/EPA pa zelo malo.
- Uživanje teh dodatnih in vprašljivih maščob, sočasno prisotnih v OMEGA 3 kapsulah NI zaželeno.
Preračunamo vsebnost
Izberemo kapsule OMEGA 3 s čim večjim deležem DHA/EPA in čim manj drugih maščob.
Na primer pri 1.000 mg kapsuli (1g) je skupno 800 mg DHA/EPA zares prestižna vrednost.
Polovica ali 500 mg DHA/EPA v 1.000 mg kapsule pa je zelo malo OMEGA 3 maščobnih kislin in preveč druge maščobe.
Primerjava cene
- Ko izberemo OMEGA 3 kapsule z visoko vsebnostjo DHA/EPA, pa miligrame DHA/EPA v 1 kapsuli pomnožimo s številom kapsul.
- Tako dobimo v miligramih skupno težo DHA/EPA v lončku, ki ga plačamo.
- Za primerjavo z drugimi lončki potrebujemo še CENO na 1 miligram DHA/EPA v vsakem lončku.
- To dobimo tako, da CENO lončka delimo s skupnim številom miligramov DHA/EPA tega lončka (ki je v vseh kapsulah).
- Pri OMEGA 3 je važna kvaliteta in manj cena. Z izračunom pa se varujemo, da v poplavi ponudbe stalno NE preplačujemo.
- Za več OMEGA 3 učinka si namesto kapsul raje privoščimo polnovredne obroke pečenega LOSOSA z naravno vezavo DHA/EPA 1-2 krat tedensko.
5. Rastlinski omega 3
2 encima za pretvorbo
Telo ima ecime ‘desaturaza‘ in ‘elongaza‘, ki manjše molekule ‘alfa-linolenske’ OMEGA 3 maščobne kisline v RASTLINAH pretvorijo v dolgoverižne maščobne kisline DHA/EPA kot so v RIBAH.
To pretvorbo v DHA/EPA ovirajo OMEGA 6 maščobe v rastlinskih oljih za cvrtje. Zmanjšamo jih na minimum ali pa uporabljamo deviško, hladno stisnjeno in biološko pridelano NE-hidrogenirano kokosovo maščobo.
Najbogatejši vir ‘alfa-linolenske’ OMEGA 3 maščobne kisline je LAN, v njem je skoraj tretjina te dragocene maščobe. Ker pa hitro oksidira, uživamo LANENA semena polita z jogurtom ali medom, v par minutah se zmehčajo in so prijeten prigrizek.
Skuta – lan kompleks
- Oljno-proteinski kompleks SKUTA-LAN po dr. Budwig skriva svojo moč obnove telesa, počutja in ozdravitve prav v tej neponovljivi ‘alfa-linolenski’ OMEGA 3 maščobni kislini.
- Z aminokislino CISTEIN v skuti in jogurtu pa tvori LAN žveplove ‘sulfhidrilne‘ skupine, ki delujejo proti raku in vsem boleznim zaradi izjemnega bogastva prostih elektronov, ki obnovijo celično dihanje.
6. Jajca, mleko, meso
Pašna reja na travi
- Podobno kot so morske alge hrana za ribe in vir EPA/DHA, je tudi trava na pašnikih bogata z ‘alfa-linolensko’ OMEGA 3 maščobno kislino.
- Kadar se KOKOŠI pasejo zunaj na travi, njihova JAJCA vsebujejo nekaj ‘alfa-linolenske’ OMEGA 3 maščobne kisline.
- Enako velja za GOVEDO, če se hrani s travo zunaj na pašnikih in ne živi od silaže, je v MLEKU prav tako dragocena ‘alfa-linolenska’ OMEGA 3 maščobna kislina.
- Nahaja pa se tudi v MESU pašnih živali.
- Hlevska reja s silažo NE daje OMEGA 3.
7. Ribje konserve
Brazilski orešek
Kadar vzamemo skušo, tuno ali sardine v konservi, pojemo zraven 1 brazilski orešek z obiljem SELENA.
Za vse konserve je možnost konservansa nitrita, ki se pretvori v neželeni nitrozamin. To pretvorbo preprečuje SELEN že v 1 brazilskem orešku.
8. Prednosti omega 3
Dviguje življenje
- Z dovolj OMEGA 3 v telesu smo odporni na bolezni, vnetja in okužbe.
- Kri je pretočna in imunski sistem stabiliziran.
- Lasje in nohti so čvrsti, koža sijoča in oči se svetijo.
- Sklepi so prožni in zdravi, kosti pa čvrste.
- Varni smo pred kapjo in infarktom, krvni tlak je optimalen.
- Imamo energijo, sproščeno srce brez aritmije in dobro spimo.
9. Tesla-Zaper-Geo vibracije
Zaper dr. Clark
ZAPER terapija nam pomaga z uničevanjem PARAZITOV, da se IMUNSKI sistem lažje stabilizira v zdravo ravnovesje.
Zaper >>
Karbonske ZAPER sonde so lahke in tople in NE ohladijo rok. V KRVNEM obtoku so IMUNSKE CELICE, zato je važno da roke ostanejo tople.
Alfa valovi
Schumannova geo frekvenca 8Hz spodbuja samozdravilne ALFA valove.
Bionis >>
Geo impulzi 8Hz Bionis in Bionizator spodbujajo usklajenost obeh možganskih polovic za bolj koordinirane življenjske procese.
Lakites oscilacije
Mreža večvalovnih oscilacij po dr. Lakhovskem krepi CELIČNO moč na njihovih lastnih frekvencah.
Lakites >>
Tako da CELICE zanihajo močneje in lažje izpodrinejo bolne. Večvalovni oscilator Lakites napolni prostor s CELICAM ugodno energijo.
Teslov generator
Udoben počitek ob Teslovem generatorju odpira vrata Teslovim skalarnim valovom za obnovo ajurvedskega ravnovesja naravnih elementov.
Teslov generator >>
Naravnani na blagor življenja pritegnemo uresničitev želja in življenjskih potreb.

Delite:



























