Dr. Budwig o raku in ‘vleku’ kisika

Linolenska ‘ALA’ omega 3 in linolna ‘LA’ omega 6
1. Večkrat nenasičene maščobne kisline
Prva izolacija ‘ALA’ omega 3
Pionirka maščobne znanosti:
- Dr. Budwig je leta 1950 prva uvedla analizo za določanje maščobnih kislin, pred tem so bile maščobe v znanosti še nerazvozlana uganka.
- Prva je tudi izolirala esencialno 3x nenasičeno α-LINOLENSKO maščobno kislino omega 3 ali ‘ALA’, ki jo je v LANENIH semenih skoraj 60% od vseh maščob
- 15% je v LANENIH semenih 2x nenasičene LINOLNE omega 6 ali ‘LA’ maščobne kisline.
- To je odlično razmerje 1:4, tako da NI omega 6 LINOLNA ali ‘LA’ v neželenih PRESEŽKIH.
Kardiolipin-presežki LINOLNE ‘LA’ >>
Linolenska in linolna >>
Vnetno in protivnetno
Obe sta esencialni, dobimo ju samo s hrano. Imata podobni imeni. Dobro ju ločimo zaradi različne vloge v telesu.
‘ALA’ omega 3 VNETJA zavira, ‘LA’ omega 6 pa vnetja spodbuja
- omega 3 LINOLENSKA ali ‘ALA’ je PROTIVNETNA, ki je glavna esencialna, iz katere telo naredi vse ostale
- omega 6 LINOLNA ali ‘LA’ je tudi esencialna, ta oskrbuje VNETNE procese s pretvorbo v ARAHIDONSKO omega 6
- iz ARAHIDONSKE omega 6 pa s tremi encimi: COX, 5-LO in TX nastanejo različni tkivni hormoni ali EIKOZANOIDI:
* prostaglandini s COX encimom tvorijo glavne mediatorje VNETJA
* levkotrieni preko 5-LO encima prevladujejo pri ALERGIJAH
* tromboksani s TX encimom za trombocite v STRJEVANJU krvi
Eikozanoidi >>
Elektronski oblak
‘ALA’ omega 3 in ‘LA’ omega 6 sta različni glede PROTIVNETNEGA in VNETNEGA odziva.
Obe pa z nenasičenim elektronskim oblakom privlačita KISIK v dihalnih mitohondrijih. ‘ALA’ omega 3 in ‘LA’ omega 6 na ta način ključno aktivirata tvorbo biološke ATP energije v izgorevanju hranil.
Dihalni vlek kisika
Ustvarita ‘vlek’ KISIKA v mitohondrijih, podobno kot je ‘vlek’ zraka v dimniku, da lahko v peči gori, da ogenj ne ugasne.
- Ko je ta ‘vlek’ v mitohondrijih vzpostavljen, lahko izgoreva še OLEINSKA omega 9, ki je v olivnem olju in vse ostale maščobe in ogljikovi hidrati.
2. Stabilizacija in vodotopnost
Zamreženje ali cross-linking
‘ALA’ omega 3 in ‘LA’ omega 6 sta zelo reaktivni večkrat nenasičeni maščobni kislini, zato je važno, da sta STABILIZIRANI.
Zaradi visoke reaktivnosti lahko pride pri PRESEŽKIH linolne 'LA' omega 6 do zamreženja ali 'crosslinking' med sosednjimi nenasičenimi maščobnimi kislinami v maščobi. Tako ni več strukture s prvotnimi 18 C-atomi ogljika, ampak nastane veliko večja gmota NETOPNIH ali STRNJENIH maščob, ki mašijo žile in jih telo nikjer ne more uporabiti.
Pridobljena vodotopnost
MAŠČOBNE KISLINE so topne v VODNEM okolju celične tekočine in medceličnih prostorov samo kadar so kemijsko vezane na BELJAKOVINE.
To je preko sulfhidrilnih -SH žveplovih mostov z aminokislinama cistein in metionin, ki sta v obilju v SKUTI.
Takšen VODOTOPNI oljno-proteinski kompleks telo TAKOJ uporabi za zdravilno vitalno presnovo:
- v tvorbi zdravih celičnih MEMBRAN pri regeneraciji s celičnim podmladkom
- v dihalnih mitohondrijih, da telo z dobrim ‘vlekom’ vključi več KISIKA in dobi več ATP celične energije
- v celični in izvencelični tekočini v procesu razstrupljanja LIMFE in VEZIVNEGA tkiva, ki je del telesne komunale
Melatonin za mitohondrije >>
Vezivno tkivo >>
Limfa >>
3. Vezi maščob in beljakovin
Naravne in predelane
Na beljakovine pa se lahko vežejo samo NARAVNE maščobe.
Umetno predelane INDUSTRIJSKE maščobe kot so hidrogenirane in trans, se NE povezujejo z beljakovinami. Ostanejo STRNJENE ali NETOPNE, zato težje potujejo v telesu in so v breme vsepovsod, kjer se odložijo.
‘Sulfhidrilne’ -SH vezi
Dr. Budwig je STABILIZIRALA elektronsko bogato in zelo reaktivno nenasičeno LANENO olje z žveplovo ‘sulfhidrilno’ ali -SH skupino v aminokislinah cistein in metionin v SKUTI.
- V tej obliki se LIPOPROTEIN ali povezava beljakovina-maščoba direktno vključi v biološke procese celičnih membran in v dihalne mitohondrije.
- Telesu odleže, ko dobi vodotopne LIPOPROTEINE.
- To so na beljakovine vezane esencialne večkrat nenasičene maščobne kisline omega 3 ‘ALA’ in omega 6 ‘LA’.
Koencim Q10 za mitohondrije >>
Kompleks maščoba-beljakovina
Idealno razmerje med njima je v LANENEM olju.
- Skoraj 60% ‘ALA’ omega 3 in le 15% ‘LA’ ali omega 6, to je 4:1.
- Kemijsko vezani na beljakovine sta obe STABILIZIRANI in telesu izjemno koristni.
- NE ustvarjata zamreževanja ali ‘crosslinkinga’, niti pri razgradnji teh snovi NE nastajajo neželeni presnovki.
Izbira belega olja v trgovini >>
Stabilizacija lan-skuta
Dr. Budwig je vedela, da je treba večkrat nenasičene maščobne kisline pred zaužitjem STABILIZIRATI s SKUTO.
Vodotopna povezava maščobnih kislin z beljakovinami telo nahrani, celice se regenerirajo. V celičnem podmladku gradijo zdrave MEMBRANE kot celične MOŽGANE za regulacijo INPUT-OUTPUT ali VSTOP-IZSTOP.
Regulira hranila in snovi, ki vstopajo ter odpadke, ki zapuščajo celico.
Poliamini v siru >>
4. Obnovljena lahkost telesa
Gibanje ‘na površje’
Telo postane že v nekaj dneh bolj lahko. Dr. Budwig je to opisala takole.
- Nenasičenost maščobnih kislin zagotavlja oblake elektronov, ki plešejo okoli OGLJIKOVIH atomov.
- Z elektroni bogate snovi se gibljejo ‘na površje’, ker so bolj lahke in silijo navzven.
- Dr. Budwig to primerja s planeti okoli Sonca.
- Pri poti ‘na površje’ ozdravijo izsušene in poškodovane SLUZNICE v črevesju, žilnih stenah, organih in dihalih.
Lipoproteini in sluznice
Kemijsko vezane maščobne kisline z beljakovinami se v telesu zlahka transportirajo, kjer jih potrebujemo, ker so VODOTOPNE in lahko potujejo po tkivih. Delujejo kot zidak za izgradnjo in katalizator za aktivacijo celičnih procesov.
Brez takšnih LIPOPROTEINOV ni življenja, SLUZNICE se zasušijo, dihalni mitohondriji pa zadušijo zaradi posledic nepravilnega izgorevanja hranil.
Biorazpoložljivost skuta-lan
Na BELJAKOVINE vezane MAŠČOBE so prijazne za telo. Uslužne so v podpori življenjskih procesov. Ker so VODOTOPNE, so v vodni vsebini znotraj in izven celice vedno ‘pri roki’ in BIORAZPOLOŽLJIVE, da takoj pristopijo kot gradnik vitalnosti.
Dr. Budwig je povedala, da so nekatere klinike v Nemčije dajale rakavim bolnikom LANENO olje v kapsulah. Vendar to še zdaleč NI isto, kot če so maščobne kisline kemijsko povezane in STABILIZIRANE z beljakovinami v kompleksu SKUTA-LAN.
5. Predelane in naravne maščobe
Industrija jedilnega olja
In tudi NI isto, ali bolnik ob tem uživa še INDUSTRIJSKE maščobe v pripravljeni hrani ali NE.
Težava z INDUTRIJSKIMI maščobami je v tem, da so umetno STABILIZIRANE s HIDROGENIRANJEM. Pri tem je odvzet nenasičen elektronski oblak, ki se edini lahko veže na beljakovine. Toplotna obdelava ustvarja ustvarja 2 huda presnovna toksina 4-HNE in OαβUA.
Oljno-proteinska kuharica
S svojimi napotki v OLJNO-PROTEINSKI kuharici in z uporabo ELDI olj z eteričnimi olji za masažo je dr. Budwig pozdravila na tisoče bolnikov, tudi v težkih stadijih.
- Popolnoma je izključila vsa INDUSTRIJSKO pridelana olja.
- V njenih receptih se samo tu in tam najde kakšna žlica nerafiniranega BUČNEGA olja za nov okus hrane.
- Za pripravo zdravega namaza za kruh ali kot dodatek k prilogi, pa je v njenem OLEOLUX receptu s česnom in čebulo nekaj kokosove maščobe.
3 knjige dr. Budwig
OLJNO-PROTEINSKA kuharica z raznolikimi in okusnimi recepti skuta-lan je zaklad za bolnika in tistega, ki mu pripravlja hrano.
- Za kurativo zahteva nov zorni kot, odprtost in doslednost.
- Za preventivo je navdih in zdrava popestritev kakšnega obroka.
- Tako da vsaj včasih prestopimo meje znanega.
3 knjige 39 eur >> Laneno olje, Rak, OLJNO-PROTEINSKA kuharica.
Toksini toplotne predelave
Toplota in para pri INDUSTRIJSKI STABILIZACIJI maščob ustvari nevarne toksine.
Maščobe pa so 'mrtve', brez nenasičenih elektronskih oblakov in se NE morejo vezati na beljakovine, ki vstopajo na izgorevanje v dihalne mitohondrije.
Brez industrijskih maščob
Važno je, da v času zdravljenja NI nobenih INDUSTRIJSKIH maščob v telesu.
- Tako mitohondriji niso obremenjeni in lažje potegnejo ‘vlek’ KISIKA pri izgorevanju hranil.
Čim se v mitohondrije vsilijo INDUSTRIJSKE maščobe, hidrogenirane in trans ter brez kemijskih vezi z beljakovinami, medsebojno pa zamrežene s 'crosslinkingom', se zdravilni procesi upočasnijo, celične poškodbe pa se množijo.
6. Vloga maščob pri raku
Dr. Budwig pri raku
Zato je še posebej pri RAKU in drugih težjih boleznih važen RED, da NE uživamo nobene druge INDUSTRIJSKE maščobe.
- Uživamo edino LANENO olje, pa še to mora biti povezano s SKUTO.
- Na ta način zaobidemo kup težav, ki se v zvezi z maščobami kažejo v razvoju bolezni vključno z RAKOM.
Prave maščobe so ključ
Maščobe so zdravilo, lahko pa so tudi strup.
Ključne so za imunsko dejavnost telesa in rast zdravega celičnega podmladka s funkcionalnimi MEMBRANAMI in za kvalitetno celično dihanje, ki v mitohondrijih ustvarja dovolj biološke ATP energije za vse vitalne procese, da lahko stečejo do kraja.
Fermentacija ‘piruvata’
- RAKAVE celice delujejo tako, da PIRUVAT, ki nastane z začetno razgradnjo GLUKOZE v celični tekočini, NE more vstopati v dihalne mitohondrije kot gorivo.
- Toksini INDUSTRIJSKIH maščob in prosti radikali vseh vrst lahko zlomijo ENCIM ‘piruvat dehidrogeneza’, ki spravlja PIRUVAT v mitohondrije.
- PIRUVAT ostane v CELICI, kjer se razgradi do kraja s FERMENTACIJO v 2 molekuli ATP namesto s KISIKOM v mitohondrijih v 36 molekul ATP.
- FERMENTACIJA zadošča za množenje RAKAVIH celic. VITALNI procesi pa rabijo več ATP energije, ki se pridobi samo pri izgorevanju s KISIKOM v mitohondrijih.
Lipoproteini za ‘vlek’
Kadar pri RAKU uživamo veliko industrijskega SLADKORJA in MAŠČOB, ga to hrani, ker po več različnih mehanizmih podpira FERMENTACIJSKI razkroj PIRUVATA v celični tekočini.
- V kolikor je v telesu dovolj LIPOPROTEINOV, to sta na beljakovine vezani 2 maščobni kislini, v glavnem omega 3 ‘ALA’ in nekaj omega 6 ‘LA’, pa v mitohondrijih potegne ‘vlek’ v izgorevanje s KISIKOM.
- Pri tem nastane 36 molekul ATP na 1 molekulo glukoze, kar podpira telesne samozdravilne vitalne procese.
- Izogne pa se zakisani FERMENTACIJI v celični tekočini s tvorbo MLEČNE kislini in siromašnih 2 molekul ATP na 1 molekulo glukoze.
7. Uživanje skuta-lan kompleksa
Raznoliki recepti skuta-lan
Povezavo SKUTA-LAN je dr. Budwig uporabljala v vseh obrokih na 1000 in 1 različnih načinov.
V njeni knjigi ‘Oljno-proteinska kuharica‘ je na stotine verzij preprostih in okusnih receptov, ki godijo tudi najtežjim bolnikom in jih dvignejo. Zdravim pa preventivno obnavljajo vitalnost.
OLEOLUX recept po dr. Budwig je osnova ‘zabele’ za priloge riž, krompir, ajda, proso ter k zelenjavi. Obenem pa je zdrav namaz za kruh.
‘Zabela’ po dr. Budwig >>
Spletni nakup 3 knjig: Oljno proteinska kuharica, Laneno olje, Rak:
Komplet 3 knjig dr. Budwig 39 eur >>
Ojno proteinska kuharica z raznolikimi in okusnimi recepti skuta-lan je zaklad za bolnike in tiste, ki jim pripravljajo hrano. Za kurativo zahteva nov zorni kot, odprtost in doslednost. Za preventivo je navdih in zdrava popestitev vsakodnevnih obrokov, da vsaj včasih prestopimo meje znanega.
1x tedensko zmiksamo lan
- Zmiksamo 2 žlici LANENEGA semena in ga zmešamo s SKUTO.
- To je zagotovilo, da LANENO olje v njem zaradi visoke reaktivnosti NI začelo z oksidacijo.
- Da okus olja ni po žarkem, še ne pomeni, da je v njem vse v redu.
- Tu in tam si pripravimo takšno zdravilno mešanico, enkrat do dvakrat na teden je za preventivo odlično.
- Okusno je in hranljivo, povrhu lahko spijemo čaj ali topel napitek.
- Ali pa že v mešanico damo na kraju štamperček tople vode, ker je SKUTA iz hladilnika.
- Malo se pogreje, lažje pa tudi pojemo, ko ni tako zbito.
8. Prednost ‘senene’ skute
Skuta ‘senene’ prireje
- Najboljše je da kupimo skuto ‘senene prireje’.
- To je od mleka krav, ki se poleti pasejo na travi, pozimi dobijo seno, nikoli pa jih NE hranijo s silažo.
- Takšna je kot primer SKUTA iz kmetije REBERŠAK, Osenca 18, Celje, gsm 031 858 087 in 031 228 276: link >>
- Pridobljena je brez GSO (gensko spremenjenih organizmov) in FFS (fitofarmacevtskih sredstev).
- Imajo jo v Šparu in ponekod v Mercatorju: link v Šparu >>
- Kmetija Reberšak je prva v Sloveniji prejela certifikat za ‘seneno’ mleko, ki je glavna panoga te kmetije.
- Pol litra te skute stane 4,58 eur, je pa res izjemnega okusa in občutno drugačna od ostalih.
- To je naložba za varovanje zdravja.
Zmanjšanje toksinov
V svojih knjigah je dr. Budwig zapisala o tvorbi strupenih delcev pri NE-STABILIZIRANI nenasičeni maščobi.
To se zgodi na toploti ali pari pri INDUSTRIJSKI pridelavi ali pri pripravi hrane. Kot je bilo kasneje ugotovljeno, sta to 2 vrsti presnovnih TOKSINOV večkrat nenasičenih maščobnih kislin: 4-HNE in nenasičeni aldehidi OαβUA.
Brez presežkov LINOLNE ali ‘LA’
S pristopom dr. Budwig to težavo zaobidemo, ker so večkrat nenasičene maščobe biološko STABILIZIRANE s SKUTO preko -SH sulfidrilnih žveplovih mostov aminokislin cistein in metionin.
- Niso v telesu v PRESEŽKIH v prosti obliki in niso toplotno obdelane.
- Beljakovinsko-maščobno povezavo LAN-SKUTA uživamo surovo, brez neželenega pregrevanja.
9. Tesla-Zaper-Geo vibracije
Zaper dr. Clark
Zaper terapija z uničevanjem PARAZITOV pomaga telesu v imunsko ravnovesje. Patogeni PARAZITI izločajo TOKSINE, z njihovim zmanjšanjem je tudi manj toksinov. KARBONSKE zaper sonde NE ohladijo rok, kar je pomembno za krvni obtok.
Zaper >>
Paraziti in toksini >>
Imunski sistem lažje vzdržuje potrebno stabilnost, telo pa vitalnost.
Schumannova frekvenca
Bionis in Bionizator oddajnika Schumannove frekvence 8Hz vplivata na več samozdravilnih ALFA valov v telesu. Takrat sta obe možganski polovici bolj usklajeni pri koordinaciji vitalnih procesov
Bionis 8Hz >>
ALFA valovi bistrijo možgane, pomagajo pri tremi in k večji sproščenosti.
Oscilator dr. Lakhovskega
Večvalovni oscilator Lakites z mrežo oscilacij v biološkem frekvenčnem razmerju zlatega reza dovaja celicam dodatno energijo, da okrepijo naravno nihanje na svojih valovnih dolžinah.
Lakites >>
Večvalovna energija preprečuje psihosomatski prenos energijskega deficita na telo.
Teslov generator
Teslovi skalarni valovi so matrica za razpored energije in snovi. Z vgrajeno fizikalno inteligenco narave podprejo življenjske procese z obnovo ajurvedskega ravnovesja.
Teslov skalarni val >>
Udobno počivamo ob Teslovem generatorju z naravnanostjo na blagor življenja.

Delite: