Celiakija, glifosat, črevesje, sklepi, avtoimunost
Pšenični gluten
Glifosat izpodrinja glicin v sklepnem kolagenu
‘Glifosat’ na svetovnih poljih zadnjih 50 let
Dr. Stephanie Sennef je mednarodna raziskovalka, avtorica odmevne knjige ‘Strupena zapuščina – glifosat‘.
'Glifosat' je najbolj široko uporabljan herbicid po vsem svetu zadnjih 50 let.
1. PŠENICA je najpogostejše ŽITO, ki ga dnevno uživamo v vseh možnih oblikah.
2. Ima pa tudi najbolj trdovratno vrsto GLUTENA za naša črevesje.
3. Ker PŠENICE pojemo največ, dobimo preko nje tudi dozo herbicida ‘glifosata’.
4. Kot celota je to sprožilec CELIAKIJE, ko telo več NE prenese, se odzove z vnetno občutljivostjo na določeno hrano.
Podatki kažejo velik porast CELIAKIJE odkar je herbicid 'glifosat' zadnja desetletja preplavil polja svetovnih pridelovalcev hrane.
Dr. Sennef je zbrala uradne raziskave o ‘glifosatu’:
* ‘glifosat’ moti šikimatno pot presnove, tako da zavira koristno črevesno FLORO
* uniči dobre črevesne ‘laktobacile’ z ENCIMI za razgradnjo aminokisline ‘prolin‘ v mlečnem KAZEINU in pšeničnem GLUTENU
* neprebavljeni ostanki tujih beljakovin so ANTIGENI, ki sprožajo avtoimunske reakcije
* ‘glifosat’ kelira ali veže minerale, tako jih odvzame črevesnim encimom, tudi odtod ALERGIJE na KAZEINU in GLUTEN
* ‘glifosat’ PARALIZIRA črevo, tako se ostanki hrane in bakterije kopičijo v zgornjem delu črevesja
Z 'glifosatom' škropijo ŽITA in STROČNICE tudi po žetvi, da se prej posušijo. Sčasoma se pri marsikom telo upre s preobčutljivostjo.
1.Nabavimo ekološko PIRINO moko za pripravo in zgostitev hrane.
2.Vsaj tretjino pa jo dodajmo v peciva.
3.Z zmanjšanjem PŠENICE in pšeničnega GLUTENA telo lažje prenaša pritisk ‘glifosata’.
* ‘Glifosat’ je kemijsko zelo podoben aminokislini ‘glicin‘, ki je vsaka 3.v sklepnem KOLAGENU.
* ‘Glifosat’ v KOLAGENU izpodriva ‘glicin‘ in SKLEPI in telesna veziva popuščajo.
* Uživanje aminokisline ‘glicin‘ v dodatkih sodeluje v čiščenju ‘glifosata’ iz telesa.

Delite:



























