Fruktozni sirup je iz koruze

1. Sladkorni AGE toksini so produkt glikacije

10x večja glikacija pri fruktozi

FRUKTOZA ni hranilo, NE gre v celice in dihalne mitohondrije na izgorevanje in NE dvigne glikemičnega indeksa po jedi kot ‘sladkor v krvi’.

Zamreženje kolagena, maščob in DNK

Pri raznih oblikah GLIKACIJE se sladkorji naključno in nepovratno vežejo na DNK, beljakovine in maščobe.

Glicin za kolagen >>

Mikro poškodbe tkiv z AGE toksini

Končni produkti napredne GLIKACIJE se v zadnji fazi pretvorijo v hude AGE toksine (Advanced Glikation End toksines), ki skupaj z maščobnimi ALE toksini na mikro ravni poškodujejo tkiva.

Drobne mikroskopske poškodbe dvignejo kronično VNETJE z neželeno in trajno imunsko aktivacijo.

AGE in ALE toksini >>

2. AGE toksini se vežejo na RAGE receptorje

Membranski RAGE aktivirajo vnetja

Kronično VNETJE se sproži z vezavo sladkornih AGE toksinov na RAGE receptorje v celičnih MEMBRANAH.

Ko se lokalne mikro poškodbe zaradi GLIKACIJE skupaj s stalno vklopljenim GENSKIM vnetnim NF-kB mehanizmom dlje časa intenzivno seštevajo, je to tihi vzrok, ki sčasoma postane viden skozi bolezni.

Nevarni presežki vseh vrst sladkorja

Do GLIKACIJE vselej pride zaradi presežkov KRVNEGA sladkorja in najprej vpliva na ŽILE.

  • To se dogaja kadar pojemo preveč in počivamo namesto da z gibanjem skurimo prvi naval sladkorja v KRI.
  • Ali pa če se najemo močne hrane tik pred SPANJEM.
  • Poudarjeno je tudi pri DIABETESU vseh vrst, presnovnem sindromu in debelosti.

SLADKO HRANO uživamo z malo CIMETA, ker zavira GLIKACIJO. Obenem upočasni dvig KRVNEGA sladkorja po jedi z bolj umirjeno presnovo ogljikovih hidratov. CIMET imamo kar v solnici na mizi. Rahlo posujemo s CIMETOM vse pecivo, pogače, torte, sadje in med. GLIKACIJO zavira tudi ČRNI POPER, kurkuma in kumina.

1001 zdravilnost popra >>
Kumina črna in orientalska >>
Cimet pri tesnobi in revmi >>
Presnovna prožnost >>

3. Glikacija, mitohondriji, ATP energija

Aktivirajmo mitohondrije za ATP energijo

Pospešena GLIKACIJA je povezana z oslabelimi dihalnimi mitohondriji, ki pri neustreznem kurjenju GLUKOZE in MAŠČOB ne ustvarijo dovolj celične ATP energije za vitalne procese.

  • Manjko ATP na ta način blokira naravne samozdravilne poti.
  • Dihalni mitohondriji pa oslabijo zaradi neugodnih življenjskih navad, živčno-hormonskega, prehranskega in gibalnega neravnovesja v telesu.
  • Rezultat je pomanjkanje celične ATP energije in zastoj vitalne telesne biokemije.

Mitohondriji in melatonin >>
2 vrsti izgorevanja hranil >>

Fruktoza kot najhujši sprožilec glikacije

GLIKACIJO najbolj sproža FRUKTOZA, ki se 10x bolj veže na tkiva kot ostali sladkorji.

FRUKTOZA ne gre na izgorevanje v mitohondrije kot vir energije temveč kroži po telesu in se z GLIKACIJO naključno in NE-encimsko neželeno veže na telesna tkiva in jih poškoduje.
  • FRUKTOZA se razgradi v JETRIH z reakcijami, ki so izrazit porabnik celične ATP energije, tako da telesu zmanjka moči za vse ostale procese razstrupljanja.
  • V LEDVICAH presežek in delno izločanje AGE toksinov kvari tudi ledvične filtre in moti izpust odpadnih kislin iz telesa. Slabi kapaciteto naravnega razkisanje telesa skozi LEDVICE.

Jetra, ledvice in črevesje >>

Fruktozni sirup je industrijsko procesiran sladkor fruktoza AGE toksini ZAPPER amritana

4. Najhujši je industrijski fruktozni sirup

Glukozo v koruzi spremenijo v fruktozo

FRUKTOZA je veliko bolj sladka od vseh drugih sladkorjev.

FRUKTOZO industrijsko pridobijo s kemijsko reakcijo iz GLUKOZE v KORUZI. Nastane FRUKTOZNI sirup, ki se uporablja v vsej industrijsko pripravljeni hrani od sladic, omak, namazov, raznih jogurtov, konserv, prigrizkov, pijač in vloženi hrani.

Procesirana hrana je najhujši vir fruktoze

Vse to je ‘procesirana’ hrana z najslabšim SLADKORJEM kot je FRUKTOZNI sirup in z najslabšo MAŠČOBO, kot so VNETNI presežki hidrogenirane omega 6 linolne ali LA maščobne kisline iz semenskih olj.

Izogibamo se predelani hrani in domisleno pripravljamo obroke zase iz osnovnih surovin. Vodilo je 1/3 surove hrane napram 2/3 kuhane in pečene. S poudarkom na surovi ZELENJAVI, ker SADJE vsebuje več sladkorja.

5.Sadje je v redu, sadni sok omejimo

Uživanje sadja je zdravo kljub fruktozi

BRESKVE in SLIVE imajo najmanjši delež FRUKTOZE napram GLUKOZI. Tudi če naenkrat pojemo kilo slastnih breskev v sezoni, je v redu, ker NI vsak dan.

Naravna FRUKTOZA v zmernih količinah SADJA ni sporna zaradi mnogih vitaminov in antioksidantov, ki vsaj deloma zavirajo procese GLIKACIJE in zamreženje KOLAGENA.

Ne preveč sadnega soka naenkrat

Dnevno je v redu 15-25 gramov FRUKTOZE. To dosežemo že z 2 bananama ali s par suhimi dateljni ali figami.

6. Med kot zdravilo, proč procesirana hrana

Zmerno uživanje pravega medu

Tudi pravi MED od čebelarjev je ZDRAVILO. Ima bogastvo raznovrstnih sladkorjev, ki gredo bolj počasi skozi presnovo, unikatne encime in antioksidante. Ker vsebuje MED tudi nekaj FRUKTOZE, ne pretiravamo z medenimi limonadami. 1 žlica medu v 3 deci limonade je v redu, tudi če jo spijemo 2 krat dnevno.

Koruzni sirup nam krade ATP energijo

Resnično nevarna je pri vsakodnevnem uživanju umetno pridobljena industrijska prosta FRUKTOZA iz koruze v FRUKTOZNEM sirupu.

Ker FRUKTOZA ne gre v izgorevanje v ATP energijo, stalno vzbuja občutek LAKOTE ne glede koliko pojemo. Hitro smo lahko LAČNI kljub obilnemu obroku. To je pot v presnovno motnjo, diabetes in srčno-žilne bolezni.
  • Odvečni SLADKOR se v JETRIH pretvori v KRVNE maščobe TRIGLICERIDE in v globinsko trebušno VISCERALNO maščobo.
  • Odvečna FRUKTOZA pa za svojo razgradnjo v JETRIH pokuri vso celično ATP energijo in prikrajša vitalne procese razstrupljanja.

Hrana za razkisanje >>

7. Stop glikacija v AGE in zamreženje kolagena

Naravni pristop za manj AGE toksinov

Proces GLIKACIJE in pretvorbo v sladkorne AGE toksine (kot razdiralne končne produkte napredne glikacije) lahko naravno ublažimo tako da redno uživamo:

Glikacija aktivira NF-kB, arnika pa zavira

Nekateri od zgoraj naštetih zavirajo proces GLIKACIJE, nekateri pa se vežejo na RAGE receptorje brez da sprožajo genski vnetni faktor NF-kB. Tako izpodrinejo nevarno vezavo AGE na RAGE receptorje.

  • Pri poškodbah je prvo zdravilo ARNIKA, ravno ker GENSKO zavira NF-kB, da se tkiva manj razbolijo z VNETJEM in bolečino.
  • Alkoholni izvleček ARNIKE ni za uživanje, samo za mazanje krčnih žil, udarnin in poškodovanih sklepov.
  • ARNIKA ni za odprte rane, niti za preveč dolgotrajno uporabo, čeprav je odlično naravno razkužilo.

Arnika je 1.pomoč >>

Kolagen gradi glicin in C-vitamin

Mnoge naravne snovi v različnih procesih blažijo neželeno zamreženje KOLAGENA pod vplivom FRUKTOZE in drugih sladkorjev.

Prva zamreženost KOLAGENA se pojavi že po 20. letu, tedaj telo začne polagoma izgubljati prožnost. KOLAGEN je v očeh, koži, žilnih stenah, sklepnem hrustancu, kitah ali tetivah, ligamentih ali vezeh, sapniku in bronhialnih ceveh v zgornjem delu pljuč.
  • Glavni gradnik KOLAGENA je najmanjša aminokislina GLICIN, ki je vsaka 3. v dolgih kolagenskih vlaknih.
  • GLICIN dobimo v kostni juhi, žolci ali želatini in v tabletah, v vsej ostali hrani pa zelo malo.
  • Tvorba KOLAGENA tudi ob dovolj GLICINA ni možna brez C-vitamina, reakcija NE gre v pravo smer.
  • Obenem C-vitamin vzdržuje KOLAGEN in ga varuje pred zamreženjem z vezavo sladkorja z GLIKACIJO.

Kostna juha, kolagen in glicin >>

8. Manj toplotne obdelave hrane je manj AGE

Pri pripravi hrane nastane nekaj AGE

Nekaj kratko-verižnih končnih produktov napredne GLIKACIJE ali AGE toksinov dobimo tudi zaradi kuhanja in pečenja hrane.

  • Prvi je opisal toplotno reakcijo beljakovin in maščob s sladkorji v živilih Maillard.
  • Porjavenje zelenjave, krompirja in mesa med dušenjem, peko in kuho je Maillardova reakcija.
  • Telo ima nekaj notranje naravne obrambe pred nekaterimi AGE toksini.

Glukozepan je najpogostejši telesni AGE

V telesu pa presežki sladkorja tvorijo notranje ali endogene dolgo-verižne AGE toksine.

  • Največ endogenega dolgo-verižnega AGE toksina je v telesu v obliki GLUKOZEPANA.
  • Vidimo ga tudi v postarani KOŽI, v njej je KOLAGEN pod vplivom AGE degradiral v GLUKOZEPAN.
  • Podobno se tkiva notranje postarajo oziroma lokalno podvržejo bolezni zaradi mikro poškodb.
  • To velja za očesno lečo, žile, sklepe in vezivna tkiva, povsod kjer je prisoten KOLAGEN, lahko nastane GLUKOZEPAN, tudi v očeh.

9. Škodljiva NE-encimska in koristna ENCIMSKA vezava sladkorjev

Neželena NE-encimska glikacija

  • Presežni sladkor se poleg beljakovin in KOLAGENA NE-encimsko veže z GLIKACIJO tudi na telesne maščobe in DNK ter jih okvari z mikro poškodbami in kroničnimi VNETJI.

Koristna ENCIMSKA glikozilacija

  • V nasprotju z neželeno telesno GLIKACIJO pa je zelo koristna usmerjena ENCIMSKO vodena vezava sladkorjev na razne občutljive naravne učinkovine v bolj stabilne GLIKOZIDE, s posebno GLIKOZIDNO vezjo.
  • Ta koristna ENCIMSKA vezava se imenuje GLIKOZILACIJA.
  • ENCIMSKO vezane naravne zdravilne snovi se iz GLIKOZIDOV sproščajo šele v prebavnem traktu.
  • Mnogi GLIKOZIDI so lahko naravna zdravila kot je glog, apigenin v kamilici in rutin v ajdi in tisoče drugih.
  • Med naravne GLIKOZIDE pa spadajo tudi rastlinski in živalski strupi, ki se sproščajo šele v napadalcu.

Apigenin varuje žile in živce >>
Rutin za žilne stene >>
Glog za srce >>

10. Cepljenje glikiranega zamreženja kolagena

Zdravilo alagebrium v fazi III

Znane so snovi, ki direktno cepijo z GLIKACIJO zamrežene in otrdele strukture KOLAGENA v žilah, koži, sklepih in tkivih.

  • PRVA med njimi in najbolj raziskana je bila ALAGEBRIUM ali ALT-711 na osnovi ‘tiazolijevih soli’, to so  5-členski obroči z vgrajenim žveplom in dušikom.
  • ALAGEBRIUM je dobesedno lomilec navzkrižnih povezav KOLAGENA zaradi GLIKACIJE pod vplivom AGE končnih produktov napredne glikacije.
  • Z razbijanjem GLIKIRANE mreže KOLAGENA in ELASTINA v stenah KRVNIH ŽIL lahko ALAGEBRIUM izboljša stanje, ki prispeva k srčno-žilnim boleznim, diabetesu in staranju.
  • Klinična preizkušanja faze III so bile z ALEGEBRIUM uspešno zaključene in so pokazala dobre rezultate na srčno-žilno stanje in diabetes skupaj z vsemi spremljajočimi patologijami.
  • Varnostni test za LJUDI je ugoden. Potem pa se je vse prekinilo, ker ‘ni bilo financiranja in pridobitve dovoljenja za zdravilo’.
  • DRUGA metoda je alfa-karbonilna past, ki se vplete v zamreževanje KOLAGENA pri GLIKACIJI in ga ustavi.
  • TRETJA metoda za manj navzkrižnih povezav je ECM z nadomeščanjem okvarjenih beljakovin z novimi.

Po nekaterih od teh poti delujejo tudi učinkovine iz poglavja 7. zgoraj.

11. Sladkorni trs, pesa, stevija in nadomestki

Razna sladila, ki so ali pa niso sladkorji

Namizni beli sladkor SAHAROZA ima vezano 1 molekulo FRUKTOZE z 1 molekulo GLUKOZE. Ker sta vezani, se FRUKTOZA pri prebavi sprošča bolj počasi kot prosta FRUKTOZA. Z nobenim sladkorjem NE pretiravamo.
* Nabava rjavi TRSNI sladkor 500g=2,69 eur >> https://www.dm.si/dmbio-bio-nerafinirani-rjavi-trsni-sladkor-p4066447703863.html

Redno vsakodnevno pitje teh pijač z '0% sladkorja' pa je po mnogih drugih mehanizmih zdravju škodljivo kar se večinoma pokaže na daljši rok.

Zmernost v hrani in pijači z malce odrekanja in domiselnosti nam pomaga premostiti skrite pasti zdravja in bolezni in nam naredi življenje bolj znosno in učinkovito.

12. Tesla-Zaper-Geo terapija

Zaper dr. Clark

Zaper terapija za uničevanje PARAZITOV skozi 2 lahki in topli KARBONSKI zaper sondi sodeluje pri razstrupljanju od mikrobov vseh vrst in njihovih toksinov.

Večvalovni oscilator

Lakites oscilacije po dr. Lakhovskem spodbujajo celično moč in njihove lastne vibracije, da se okrepijo, bolj zdravo delijo in izpodrinejo bolne.

Alfa valovi 8Hz

Schumannova frekvenca 8Hz Bionis in Bionizator izboljša ALFA valove v MOŽGANIH z usklajevanjem obeh možganskih polovic.

Teslov generator

V počitku ob Teslovem generatorju se naravnamo na vsestranski blagor. Teslovi skalarni valovi pritegnejo ajurvedsko ravnovesje naravnih elementov.

Zmerno s sladkorji vseh vrst!